Hotell i italienska Alperna

De italienska alperna är lockande och bjuder på bra variation. Det finns hundratals erbjudande på olika hotell i Alperna, varav 5-stjärniga hotell är de dyraste.

De italienska alperna bjuder både på bra skidåkning och enastående natur, så glöm inte att titta efter hotell med utsikt över alptopparna.

Avståndet till backen

De italienska alphotellen ligger på olika avstånd ifrån skidsystemen. Det finns hotell på 8 - 10 kilometers avstånd, men det finns också de som ligger cirka 40 - 50 kilometer bort. För den som inte kör egen bil kan det därför vara bra att hyra en bil. Det går också att ta sig runt med lokaltrafik alt. med buss som hotellet förfogar över.

Familjeanpassade hotell

Utbudet av hotell särskilt anpassade för barnfamiljer är inte så stort, men de finns. Många erbjuder fri Wifi, frukost, barnpassning, fri skidbuss, barnpool, lån av spjälsäng, med mera.

Lägenhetshotell

Att bo i ett lägenhetshotell kan vara en fördel för den som önskar sköta sig själv när det gäller måltider, även om flera av dem erbjuder såväl à la carte-menyer och buffémat i egna restauranger. Många har också egen bar eller lounge, där man kan njuta av en after ski vid öppen brasa.

Flertalet lägenhetshotell har pool, och i princip alla erbjuder rökfria och välutrustade rum/lägenheter. Det finns såväl familjerum som enkel- och dubbelrum, och åker man flera familjer tillsammans går det oftast att boka lägenheter intill varandra. De flesta är enkelt men stilrent inredda och flertalet har balkong alternativt en liten uteplats/terass.​

De flesta rummen/lägenheterna är utrustade med platt-tv, badrum med dusch och/eller badkar, matplats och ett eller flera sovrum. För det mesta går det bra att köpa liftkort och hyra skidutrustning genom hotellet, alternativt i närliggande by.